Home > Weblog > Android telefoons

Android telefoons

Android telefoons

Prijzen van Android telefoons
Aangezien tegenwoordige veruit de meeste telefoons en smartphones zijn uitgeruste met een Andoid besturingssysteem is het moeilijk om een juiste keuze te maken welke je nu het beste kunt kiezen. Daarnaast heb je Android toestellen in alle prijsklasses. Daarom willen we je hierin een stukje op weg helpen. Bekijk ook het overzicht van de meest actuele Android telefoons.

Het besturingssysteem Android
Android is een besturingssysteem wat gebaseerd is op Linux als kern. Het besturingssysteem Android is ontwikkeld als touchscreen voor mobiele apparaten, tablets en computers. Het systeem is ontwikkeld door Android Inc, wat later is opgekocht door Google. De eerste smartphone die op Android draaide was de HTC Dream, die werd uitgebracht in 2008.

De gebruikersinterface
De interface van Android is zo ontwikkeld dat het zo gebruiksvriendelijk mogelijk is. Het systeem van vegen, tikken, knijpen en omgekeerd knijpen om bepaalde acties te verrichten werkt zeer intuitief waardoor het systeem als zeer gebruiksvriendelijk wordt beschouwd. Ook het startscherm van Android is op eenvoudige wijze volledig aan te passen naar eigen wensen en behoeften. Zo kun je zelf nieuwe snelkoppelingen naar bepaalde apps maken, widgets weergeven of live inhoud zoals emails of agenda items weergeven.

De grootte van het Android platform
Dagelijks zijn er zo’n honderden miljoenen telefoons die draaien op het zeer populaire Android besturingssysteem in 190 verschillende landen. Het is daarnaast ook het snelst groeiende online platform op dit moment. Dagelijks komen er een miljoen Android gebruikers bij. Al deze gebruikers gaan op zoek naar de geschikte apps, games of andere digitale content.  Het platform van Android is zeer geschikt voor  het maken van mobiele apps and games en voor het verspreiden ervan.

Open source

Android is een open source systeem wat is ontwikkeld op basis van Linux, en het is opgebouwd uit minimaal 300 hardware, software en carriere partners, waardoor het het snelst groeiende platform voor mobiele gebruikers is.

Playstore

Omdat Android een open source platform is is het zeer geliefd voor consumenten als voor ontwikkelaars van apps. Maandelijks worden er meer dan 1,5 miljard apps en games gedownload uit de Google Playstore.  Android is continu bezig om de grenzen van het systeem verder op te zoeken en de mogelijkheden om het systeem uit te bereiden voor gebruikers te onderzoeken.