Home > Weblog > Skype introduceert prepaid opwaarderen

Skype introduceert prepaid opwaarderen

Skype introduceert prepaid opwaarderen

 

Veel mensen zijn tegenwoordig op zakenreis of gewoon even er tussen uit naar een vakantie bestemming. Deze mensen zijn eigenlijk vrijwel nooit helemaal ‘offline’ en zijn naast hun mobiele telefoon vaak ook bereikbaar via Skype. Skype is een programma waarmee je gratis kunt bellen naar andere Skype gebruikers over de hele wereld waarmee je belt via een internetverbinding. De tarieven om naar een vaste telefoon te bellen zijn dan ook relatief laag in vergelijking met het bellen vanaf een mobiele telefoon/vaste telefoon.

Over het algemeen is het bij miljoenen gebruikers van Skype bekend dat je gratis kunt bellen naar andere Skype gebruikers en dat het mogelijk is om videogesprekken te voeren. Overigens is het onder deze gebruikers minder bekend dat je ook kunt bellen en SMSen naar mobiele/vaste telefoons. Voor deze opties heb je een zogenaamd Skype-tegoed nodig.

Voorheen kon dit tegoed alleen nog maar bijgevuld worden met je Creditcard, via PayPal en alleen in Nederland met iDeal. Skype heeft nu het prepaid opwaarderen geïntroduceerd in Groot-Brittannië. Skype gebruikers kunnen een voucher kopen in een van 1.400 winkels waar de vouchers te koop zijn. Er kunnen vouchers worden gekocht van 10 of 20 euro. Op de voucher is een code te vinden, deze code kan de gebruiker in het Skype account invoeren om het tegoed op zijn/haar account te krijgen.

De verwachting is dat deze nieuwe functie binnen Skype binnenkort ook in Nederland geïntroduceerd zal worden. Dit omdat bellen naar vaste/mobiele telefoons aanzienlijk goedkoper is via Skype, tijdens deze slechte economische tijden zijn mensen opzoek naar allerlei manieren om zo veel mogelijk geld te besparen. Dit zal hoogst waarschijnlijk voor veel mensen een van die manieren worden. Skype heeft de mogelijkheid om bellen goedkoper te maken omdat ze in alle landen een aansluiting hebben op het telefoonnetwerk. Zo betaalt de beller dus alleen de lokale tarieven van het land waar naar toe gebeld wordt.

Een andere reden waarom er verwacht wordt dat dit nieuwe Skype product binnenkort in Nederland ook geïntroduceerd zal worden is omdat er tegenwoordig steeds meer mensen al over stappen op een prepaid simkaart. De hoofdreden is omdat je met prepaid alleen kosten maakt van functies die je daadwerkelijk gebruikt. Vaak bij een abonnement is er altijd wel een functie bij die de gebruiker niet altijd volledig gebruikt. Op deze manier kunnen mensen een klein bedrag per maand besparen. Vind jij dat je ook teveel per maand betaald aan je abonnement en/of vind je het zonde dat je niet overal gebruik van maakt? Zoek en vergelijk online alle prepaid simkaarten.