Home > Weblog > Wat is dual sim

Wat is dual sim

Wat is dual sim

Wat is dual sim?

 

Tegenwoordig zie je steeds vaker telefoons met  dual sim.  Maar wat betekent dual sim nu eignelijk? Welke telefoons zijn de beste dual-sim telefoons. Hieronder vind je een uitleg over dual sim.

 

Je hebt twee soorten dual sim telefoons. De eerste soort is ‘active dual sim’, waarbij je 2 antennes hebt, zodat je ook met beide simkaarten tegelijk bereikbaar bent. En daarnaast kennen we ook ‘standby dual sim’. Dat betekent dat je met beide simkaarten bereikbaar bent, maar dat je maar met slechts één simkaart tegelijk contact kunt maken. Als je bijvoorbeeld aan het bellen of sms’en bent met een simkaart, dan is de andere dus tijdelijk inactief.


Dual-sim is met name handig als je meerdere abonnementen of simkaarten hebt. Heb je bijvoorbeeld een zakelijke telefoon en een privé telefoon, en wil je niet steeds met twee telefoons op zak lopen, dan biedt een dual sim telefoon uitkomst. Omdat er ruimte is voor twee simkaarten heb je slechts een telefoon nodig, en ben je toch op beide nummers bereikbaar.