Home > Weblog > Besparen op je maandelijkse belkosten

Besparen op je maandelijkse belkosten

Besparen op je maandelijkse belkosten

Mensen gaan tegenwoordig massaal over op smartphones, met zeer veel mogelijkheden dankzij de apps die je zelf kunt installeren. Veel mensen sluiten daarbij een abonnement af, zonder eerst te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn, en waar je eventueel op kunt besparen. Om je een beeld te geven van waar je rekening mee kunt houden en waar je op kunt besparen is het volgende overzicht gemaakt.

1. Kies een abonnement dat bij je belgedrag past.

Als je van jezelf weet dat je veel korte gesprekken voert, kies dan een abonnement zonder een starttarief. Als je meer van lange gesprekken houdt, kies dan een abonnement met de laagste kosten per minuut. Deze gegevens vind je op de website van de provider.

2. Internetten op je telefoon

Als je je telefoon regelmatig gebruikt om mee te internetten is het ook verstandig om een internet bundel af sluiten bij je abonnement. De meeste abonnementen beschikken al over een internet bundel. Ga wel bij jezelf na hoeveel MB je per maand verbruikt. Als je voornamelijk berichtjes of e-mails verstuurt dan heb je niet zo’n grote bundel nodig. 500 MB is vaak al meer dan voldoende. Wil je dagelijks filmpjes op Youtube bekijken of gebruik je je mobiel als radio of navigatie, neem dan een abonnement met onbeperkt internet.

3. Bellen naar het buitenland

Als je vaak naar het buitenland gaat voor je werk of voor vakantie dan is het verstandig om een abonnement te nemen waarin een buitenland-module is opgenomen. Met zo’n module kun je ook in het buitenland voordelig bellen en gebeld worden. Beschik je niet over een buitenland-module, dan betaal je vaak de hoofdprijs per minuut. Dit geldt ook het gebruik van internet en uw voicemail. Zet daarom altijd tijdig uw internetverbinding en voicemail uit als u naar het buitenland gaat. Wil je toch in contact blijven met familie of je vrienden, koop dan in het land waar je bent een simkaartje met beltegoed voor een x bedrag. Indien je de beschikking hebt over een computer met internet kun je ook gebruik maken van Skype om je contacten te onderhouden.

4. Bellen, sms’en en internetten in één bundel

Indien je graag alles wil, veel bellen, veel sms’jes sturen en veel internetten, dan is het verstandig om te kiezen voor een abonnement met het volledige pakket. Een pakket met belminuten, sms’jes en voldoende MB om te internetten. Op een volledig pakket zit vaak een hogere korting. Daarnaast is het raadzaam om een abonnement te nemen wat eerder ietsje te hoog is dan te laag. Dit omdat de kosten voor gebruik (Bel / Sms / MB) buiten je bundel vele malen hoger liggen dan de kosten binnen je bundel. Bekijk daarom goed hoe je huidige gebruik is.

5. Abonnement verlengen?

Als je nog tevreden bent met je abonnement, maar de contactperiode is verlopen, dan kun je kiezen om je abonnement te verlengen. Vaak gebeurt dit ook automatisch. Indien je abonnement verlengd wordt, dan is de kans groot dat je meer gaat betalen dan voorheen. Op nieuwe abonnementen zit namelijk vaak een korting en die verloopt na een bepaalde periode. Het is dus vaak verstandig om uw abonnement op te zeggen en eens te gaan kijken naar een andere provider, met nieuwe aanbiedingen.

6. Abonnementen vergelijken

Nog steeds zijn er mensen die simpelweg een telefoonwinkel binnen wandelen zonder eerst de prijzen te vergelijken op internet. Als je de prijzen en aanbiedingen met elkaar wil vergelijken, en wil profiteren van hoge kortingen, kun je altijd kijken op de gsm abonnement pagina van GsmPrijzen.nl. Daar vergelijk je de prijzen van alle abonnementen bij meer dan 30 verschillende telefoon shops. Daarnaast kun je rustig het juiste abonnement uitzoeken dat het beste bij je bel- en surfgedrag past.

7. Veel sms’en

Als je je telefoon of smartphone veel gebruikt voor het sturen van sms’jes, kies dan voor een extra sms-bundel bij je abonnement met voldoende sms’jes. Het versturen van sms’jes buiten je bundel kost vaak veel meer dan dat je een smsje stuurt vanuit je bundel.

8. Sim-only

Heb je nog een telefoon of smartphone en ben je hier nog steeds tevreden mee? Overweeg dan om je abonnement na de contractperiode op te zeggen en over te stappen op sim-only. Sim-Only abonnementen zijn veel goedkoper, omdat je niet meer hoeft te betalen voor je telefoon. (deze heb je al in je bezit) en dat levert je een fikse korting op.