Home > Weblog > Wat is 4G internet

Wat is 4G internet

Wat is 4G internet

Wat is 4G internet? (LTE)
4G internet is een nieuwe techniek om mobiel te internetten, die tot wel 10 keer sneller is dan het bestaande 3G-internet. Met 4G is het dus veel sneller om muziek en films te streamen en om grote bestanden van internet te gebuiken. Het is vergelijkbaar met de snelheid die je thuis gewend bent met bijvoorbeeld ADSL of internet via de kabel. Bekijk alle telefoons met 4G internet.


Momenteel is mobiel internet alleen nog leverbaar via KPN, maar ook andere providers zijn druk bezig om een 4G-netwerk voor te bereiden of uit te rollen voor gebruikers.


Het bestaande 3G netwerk zal gewoon blijven bestaan, en 4G internet is alleen een uitbereiding op daarop. Mocht je een keer geen 4G bereik hebben, dan schakel je gewoon weer over naar 3G, zodat je toch online blijft.


Een ander groot voordeel van 4G internet is dat je hiermee veel beter bereik hebt, ook binnenshuis. Daar waar je nu vaak beperkte of zelfs geen bereik hebt als je in een groot gebouw bent met veel muren of gedeeltelijk onder de grond bent, heb je met 4G een veel beter ontvangst.

Beschikbaarheid

Momenteel is 4G internet momenteel nog niet overal beschikbaar, maar de planning is om media 2014 de helft van Nederland te kunnen voorzien van 4G. Begin 2015 moet het in heel Nederland beschikbaar zijn.